De grootste operator van Turkije, Turkcell, heeft een mobiele app ontwikkeld voor de meer da 3 miljoen Syrische vluchtelingen die in het land verblijven. Dat heeft het bedrijf op dinsdag bekendgemaakt.
De “Hello Hope” app zal simpele basiswoorden en -uitdrukkingen zowel geschreven als gesproken leren aan de vluchtelingen om hun dagelijkse leven te vergemakkelijken in Turkije. Dat zei de telefoonoperator. “De applicatie voorziet bijkomende locatiegebaseerde functies om gezondheidsdiensten of de dichtstbijzijnde dienstpunten te vinden. De gebruikers kunnen zich ook met 1 click verbinden met een Arabische callcenter”, zei Turkcell in een statement.
De grootste mobiele operator zei dat de “Hello Hope” applicatie beschikbaar is in de iOS en Android applicatie stores. Turkcell, dat momenteel diensten voorziet voor meer dan 1,2 miljoen Syrische vluchtelingen, vertegenwoordigde de communicatiesector op het VN-forum op maandag waar de grote influx van Syrische vluchtelingen beschreven werd als de grootste humanitaire crisis sinds de 2e Wereldoorlog.
Volgens het statement van Turkcell, sprak Kaan Terzioglu, de CEO van Turkcell, 350 prominente leiders toe waaronder de VN Secretaris Ban Ki-Moon, Canadees premier Justin Trudeau en acteur Ewan McGregor.
“De toekomst van de Syrische jeugd ligt in onze handen”
“De toekomst van de Syrische kinderen en jongeren ligt in onze handen. Het is tijd om de integratieproblemen te bespreken”, zei hij. Hij legde daarbij de oplossingen uit voorzien door Turkcell om de communicatiebehoeften van de Syrische vluchtelingen te vervullen.
Terzioglu benadrukte dat beschavingen historisch gezien opgebouwd werden door migratiegolven en dat maatschappijen en economieën niet verzwakt maar integendeel juist versterkt worden. Volgens de VN is Turkije het meest vrijgevig geweest in het ontvangen en accommoderen van meer dan 3 miljoen vluchtelingen van buurlanden, voornamelijk van Syrië. Turkcell introduceerde ook ’s lands eerste Arabische callcenter als onderdeel van de diensten die men voorziet aan Syriërs in vluchtelingenkampen.
AA