Wat begon als een veelbelovende nieuwe start in een nieuwe buurt, is voor Ersan Ozcan (34) en zijn gezin veranderd in een regelrechte nachtmerrie (zie video onderaan).

Op 16 oktober 2021 verhuisden ze vol enthousiasme naar een woning in Zoetermeer.

Maar vanaf de eerste week bleek de situatie onhoudbaar door aanhoudende overlast van de buren.

“De eerste week zaten we al midden in de luide feesten die tot diep in de nacht doorgingen,” zegt Ersan.

Het gevolg: slapeloze nachten voor hem en zijn kinderen. Ondanks herhaalde verzoeken aan de buren om het rustiger aan te doen en zelfs politie-inzet, bleef de situatie onveranderd.

De spanningen liepen verder op toen de buurman, geïrriteerd door het huilen van Ersan’s 2,5-jarige zoon, boos op de ramen begon te bonken.

“Zijn reactie maakte mijn zoon doodsbang en bracht enorm veel stress in ons gezin,” vertelt Ersan.

Uit wanhoop begon het gezin bij overlast hun eigen muziek aan te zetten om het lawaai van de buren te overstemmen.

Confrontatie en bedreigingen

De situatie escaleerde op 15 november, toen de buren boos aanbelden.

“Ze bedreigden ons, scholden ons uit, en drongen zelfs ons huis binnen,” aldus Ersan.

Hoewel de politie werd ingeschakeld, voelde het gezin zich niet serieus genomen. “De politie vertelde ons dat de enige oplossing is om ons huis te verkopen.”

De angst groeide door een dreigende Facebookpost van de buren, waarin ook met de Turkse cultuur werd gespot en verwezen naar de Grijze Wolven.

Dit versterkte het gevoel van onveiligheid bij het gezin. “We voelen ons niet meer veilig in ons eigen huis,” benadrukt Ersan.

Het gezin roept nu op tot dringende actie. “Niemand zou in zijn eigen huis moeten leven met een constant gevoel van angst en onveiligheid. Niemand zou in zijn eigen huis moeten leven met een constant gevoel van angst en onveiligheid.”

Ze willen hun situatie bekend maken, omdat ze het niet meer aankunnen en zich niet serieus genomen voelen door de politie.

Het gezin hoopt dat hun verhaal anderen bewust maakt van de ernst van buurconflicten en dat er snel maatregelen worden genomen om hen en anderen in soortgelijke situaties te beschermen.

Bron: DJT