Uit controles van het Turkse Ministerie van Landbouw en Bosbouw is gebleken dat in de producten van de bekende restaurantketen Köfteci Yusuf varkensvlees is aangetroffen.

Deze controles vonden plaats in februari en maart van dit jaar. In de genomen monsters van zowel bereid gehakt als rundvleesdöner werden sporen van varkensvlees gevonden, terwijl er geen sporen van gevogelte of ander vlees werden aangetroffen.

Op 27 februari en 7 maart werden twee afzonderlijke rapporten opgesteld na de inspecties.

Er is nog onduidelijkheid over de vraag of het bedrijf bezwaar heeft gemaakt tegen deze bevindingen.

Ook is er geen informatie over een mogelijke gerechtelijke uitspraak die de openbaarmaking van de bedrijfsnaam door het ministerie zou hebben geblokkeerd.

Foto: Er is een rapport verschenen waaruit blijkt dat er varkensvlees is gevonden in de producten van Köfteci Yusuf.

Het ministerie publiceerde onlangs een lijst van voedselproducenten die zich schuldig hebben gemaakt aan vervalsingen of toevoegingen van ongewenste ingrediënten in hun producten.

Hoewel producten van andere bedrijven, waaronder een cateringbedrijf uit Düzce en enkele bekende bakkers, werden genoemd, ontbrak de naam van Köfteci Yusuf op deze lijst, ondanks de vondst van varkensvlees.

Er is gesuggereerd dat Köfteci Yusuf juridische stappen zou hebben ondernomen om te voorkomen dat hun naam op de lijst van vervalste producten werd genoemd.

Köfteci Yusuf en het ministerie hebben nog geen officiële verklaringen afgelegd over de situatie. De advocaat van Köfteci Yusuf, Ali Uslu, gaf aan geen informatie te hebben en kon geen commentaar geven op de beschuldigingen.

Bron: T24