De Turkse vrouwelijke scheidsrechter Elif Karaarslan heeft krachtig ontkend dat zij betrokken is bij een s*kstape waarin zij naar verluidt te zien zou zijn met Orhan Erdemir, een inspecteur van de Süper Lig-scheidsrechters die bijna drie keer zo oud is als zij.

Beide officials zijn gesanctioneerd door de Turkse Voetbalfederatie (TFF) nadat de beschuldigingen naar buiten kwamen.

Op 4 oktober legde de TFF Karaarslan een schorsing van 90 dagen op, terwijl Erdemir 45 dagen werd geschorst. De arbitragecommissie van de TFF wees hun beroepen snel af.

Het schandaal draait om een vermeende video die online opdook en leidde tot grote media-aandacht. Karaarslan ontkent de aantijgingen en verklaarde:

“Ik zal een lange juridische strijd voeren, maar ik zal dit sterk en vastberaden overwinnen.” Ze riep het publiek op om haar te steunen en benadrukte dat ze haar zaak tot het einde zal verdedigen.

Karaarslan’s juridische team beweert dat de video in kwestie een vervalsing is die met behulp van kunstmatige intelligentie is gemaakt.

“Een gemonteerde video, volledig gecreëerd met AI en afkomstig van iemand anders, heeft geen enkele link met mijn cliënt,” aldus de advocaat.

De video zou onduidelijk zijn en digitaal gemanipuleerd om de betrokkenheid van Karaarslan te suggereren.

De advocaat kondigde aan juridische stappen te ondernemen tegen degenen die de valse beschuldigingen verspreiden en Karaarslan belasteren.

Ondertussen uitte Erdemir, die tussen 1999 en 2002 als FIFA-scheidsrechter actief was, zijn frustratie over de impact op zijn carrière:

“Mijn loopbaan als scheidsrechter, die ik 30 jaar met trots heb opgebouwd, is volledig verwoest. Mijn reputatie in de ogen van mijn familie en de scheidsrechtersgemeenschap is vernietigd.”

Bron: Sabah